Farväl Cambridge Bay.

Full fart i byn.

Draghunden får sin dagliga motion, men blir plötsligt blir den rädd för min kamera och morrar till. Sommarens fångst av Arctic Char bevaras bäst genom att soltorkas mot husfasaden som den alltid har gjort. Avlägset ligger Cambridge men vissa drömmer sig bort även om flygpriserna tyvärr är lite väl höga.

Arktisk garageuppfart.

Det är minst sagt spännande att snirkla fram längs gatorna. De är varken många eller långa men mycket annorlunda mot vad man finner på Svenssons garageplan.

Traditionella kläder.

Blir inbjuden till en lokal familj. Vi testar kolgrillen hanns som är ny, han ber om tipps vid användandet av briketter för tidigare har han brukat gas . När vi sitter och diskuterar kommer vi in på deras bröllop. Frun ägnade ett år att sy deras egna bröllopskläder. Idag ligger de konserverade längst ner i frysen under myskoxe, ren och lax. Men de tas gladeligen upp ur polarfrosten och vi får alla mannekänga.

Radio Peter i Cambridge Bay på väg ut till Ariel IV.

Efter ett par soliga och händelserika dagar är vi så redo att tackla den sista biten av Kanadas vildmark, innan Alaska tar vid. Peter som alltid svarat oss ute i radioetern gör ett besök ombord och han har oändligt många historier att berätta.  Förhoppningsvis kan vi också så småningom summera vår passage i Petes lista på genomseglade båtar…

This entry was posted in Nordvästpassagen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *