Det bunkras för vintern i Cambridge Bay

Det jobbas intensivt med att lossa vinterns sita pråm med förnödenheter till byn.

Tidigt på morgonen väcks vi av en megafon med budskapet att vi måste ankra om. Det är nämligen på väg in en stor pråm med vinterns förnödenheter och byggnads materiel till nybyggnationer. Pratar med pråmmästaren som lastade allt för två månader sedan i Vancouver och som nu får svart på vitt om allt kom med. Logistiken är viktig och det ska lossas på fler ställen så det får inte bli fel. Men största problemet är ändå isen, som de i år fått vänta nästan en månad extra för.

– Och nu gäller det att komma hem innan det fryser på  igen, skrattar den väderbitna Kanadensaren och återgår till lossningen…

This entry was posted in Nordvästpassagen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *