Studenterna visar byns historia.

Fyra nyanser av Gjoe Haven.

Vi tackar våra positiva guider och önskar det lycka till med framtida studier. Vem vet vad som stundar för Gjoe Haven med en allt mera trafikerad Nordvästpassage i framtiden.

Kan det vara lite norska ansiktsdrag mon tro?

Eleverna har mycket att berätta efter att deras kvinnliga lärare manat på den en aning. Det lär finnas kvar gener från Amundsen i byn. Ett projekt är igång där man snart på fri basis kan få sitt genetiska arv testat. Killen i mitten vet i alla fall att han är släkt med bågskytten på tavlan som hänger på musset.

On the beach in Gjoe Haven.

Sista morgonen i Gjoe Haven och vi har blivit lovade guidning av byns mixade skolelever. I centrum står forfarande Amundsen. Enligt honom var Gjoe Haven den bästa av tänkbara ankarplatser. Senare under hösten invigs ett nytt museum i samarbete med Norge.

This entry was posted in Nordvästpassagen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.