Gjoe Haven

Från geologi till gastronomi.

En Filippinsk besättningsman hämtar oss med gummibåt. Blir välkomnade av kapten som tar oss direkt in i en värld av lyx. Det runda bordet med fasta snurrstolar står uppdukat med linneservetter. Väl mottagna av kyparen får vi lunchmenyn i vår hand. Kycklingsoppa, Salamitallriken, Grillad mahe mahe och cremé brylle till dessert. Jag får även en glass coupe till råga på allt. Den kalla ölen går direkt ner i benen och snurrstolen kommer väl till pass.
Får oss en snabb rundtur eftersom de snart ska lätta ankar. Geologen ombord har gjort en fin utställning om bergarterna längs med nordvästpassagen. Bryggan har charm och papperskorten ligger väl använda på sin plats. Vi tackar för oss och blir snabbt tillbaka spolade till vår egen värd genom en 25 knops gummibåts färd in mot vår ankrade Ariel IV.

För ankar utanför Gjoe Haven.

Efter några fina dygn med lite mera lagom kontakt med is angör vi Gjoe Haven. På redden ligger redan Clipper Adventure och väntar på oss. Ankrar snabbt upp för vi är inbjudna på lunch av kapten Kent Granqvist.

This entry was posted in Nordvästpassagen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.