Väcks av tung ankring.

Morgon visit ombord på Clipper Adventure.

Yrvaket tittar jag ut när vår tysta ankarvik plötsligen störs av ett fasligt levande. Expeditionsfartyget Clipper Adventure också på väg genom nordvästpassagen kommer inom för ett kort stop med landstigning. Kapten ropar upp och frågar om Charlotte finns med ombord. Jag bekräftar detta och blir samtidigt överbjuden på en titt. Väcker Lotta och smyger över med dingen innan övriga vaknat ombord. Möts av glada och välklädda engelsktalande gäster i väntan på att få komma iland efter frukost. Kapten Kent Granqvist hälsar oss välkomna ombord. Värmen och lyxen ombord blir likt en dröm som snabbt tynar bort på den blåsiga tillbakafärden med dingen.

This entry was posted in Nordvästpassagen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.