Erebus och Terror Bay har fått en ny skepnad

Historiska vingslag när vi angör Erebus och Terror Bay.

Franklins första övervintringsvik ligger ännu isfri framför oss och vi kryssar in de sista sjömilen. Slår lagom framför minnesmärkena på Beachy Island och går in i lä från vind, sjö och några enstaka strandade isformationer.

Vi och James Bond.

Efter en natt ensamma med Franklins skuggor vakande över oss i Erebus och Terror Bay får vi besök. Brittiska båten Young Larry som legat steget före oss kommer nu tillbaka efter att ha försökt nå Resolute genom isen. Ännu en båt bryter horisonten. Kan det vara kustbevakningen? Nej det visar sig vara megayachten T6 som också är på väg genom Nordvästpassagen. Ett gult propellerplan cirkulerar över bayen och tar mark på Beachy Island.

This entry was posted in Nordvästpassagen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *