Dundas harbour, egen ankarvik.

På kryss i Lancaster Sound

Det biter i kinderna och en tår rinner längs med kinden och glädje av att få segla sprider sig ombord. Ett krysspel mellan isflak som positionerat sig likt på värsta sänkaskepp spelmanér. Precis lagom innan skymningen glider vi in i Doundas Harbour, nordöstra änden av Lancaster Sound på Devon island. Två vita harar välkomnar oss glatt hoppande längs med stranden.

Födelsedagsbarn ombord

Så är det äntligen dags att fira vår skeppsfru ombord. Vi har förhalat firandet tills ankaret lagts och nu kan festen börja. Eric har gömt presenter i hela båten från förutseende nära och kära. Vi skickar iväg födelsedagsbarnet på en fjordtur med dingen medans vi kavlar mandelmassa till vår grönländska Princesstårta.

Små livstecken i karg mylla.

Våra första steg i den canadensiska skärgården blir på Devon Island. Vi går igenom våra redskap för isbjörnsavfrämjning. Signalpistol till Jörgen, Kåre har signalhorn och knallskott, Birgitta knallskott, Lotta och Eric sina gevär, 6,3 resp 9,3 mm kaliber och jag själv mest en massa kameror och stativ att slåss med.

Trygg ankring i Dundas Harbour.

Inget björnmöte men bra tillfälle att skjuta in våra vapen och trimma våra färdigheter. Lucky Luke hade varit stolt över Eric och Lottas slägga på 9,3mm får man vara bra hårig för att inte backa inför.

Välkomna ombord på Ariel IV spa och restaurang.

Havskatt med vitvinssås, grönländsk sommarpotatis och jullien grönsaker står på menyn. Lotta erbjuder uppmjukande yoga på fördäck, innan det kanske får lov att vara en paddeltur i det förtrollande glaciärvattnet.

This entry was posted in Nordvästpassagen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *