Land i sikte

Alla är vi glada över att se land igen.

Med ett vrål ropar Eric land i sikte, och gläds av att nu äntligen nått Canada och att få börja den sedan länga planerade nordvästpassagen. Stora glaciärer på Devon Island tecknar sig i horisonten. Snart dyker även land upp i söder på Baffin Island.

Historiska vatten ska ses från masten

Vi möts av en oväntad och overklig värme i Lancaster Sound. Att klättra upp i masten iklädd shorts och t-shirt hör inte vardagen till på dessa nordliga breddgrader. Man får nästan nypa sig i armen när man på sjökortet läser “The North West Passages”.

This entry was posted in Nordvästpassagen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *