Pyssel ombord

Det vankas björn på andra sidan.

Grönland bjöd aldrig på något isbjörnsmöte och bössorna fick ligga lågt tills nu. Rutiner på förflyttning i björnens rike samt formation och tillvägagång vid närkontakt drillas. Eric och Lotta, våra skyttar, gör översyn på vapen och ammunition.

Bra karl reder sig själv.

Vi börjar komma in i våra vakter och några visar positiva tecken på överskottsenergi samt fantasi. Frasiga havrekakor med koriter gör eftermiddagsfikat i sittbrunnen fröjdsamt. Att vår bagare Jörgen från Götet dessutom snott ihop några knapriga lantbröd till morgonens frukost gör livet på havet till en ren njutning.

Utan vind och dåligt fiske.

Vi rundar norr om isen på Baffin Bay och kan börja styra in mot Lancaster Sound. Utan vind men med tanke på isläget så är det ändå okej. Vi kan njuta av gemensamma måltider i mittensittbrunnen. Idag serverar Kåre en het chili con carne, från båtens eget sjörullade skafferi.

This entry was posted in Nordvästpassagen. Bookmark the permalink.

One comment on “Pyssel ombord

  1. Rasmus on said:

    Fantastiskt fina bilder och bra korta inlägg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.