Isberg på riktigt.

Isberg i sikte om styrbord.

Ligger i min koj och hör hur det ropas om isberg uppe på däck. Lite svårt att hålla mig från att krypa ur kojen. Men nattpasset innan kräver sin sömn så jag får hålla mig kvar under det varma täcket.

Isbergsfrukost under anlöpande av skärgården utanför Asiaat. Sjön börjar lägga sig efter att ha rullat oss fram och tillbaka under nattens kryssande. Vi navigerar oss in mellan lika många isberg som öar. Fantasin på dess utformning tycks aldrig ta slut. En drakformad rygg hälsar oss välkomna. Plötsligt smäller det till doft och alla rycker till. Ett isberg kalvar loss ett stycke uråldrig is och ingen grönländs beskjutning denna gången.

This entry was posted in Nordvästpassagen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.