Myskoxemiddag

Sisimiut

Draghundarna tycks alltid vara hungriga men nu börjar även vi känna av en viss hunger efter vår glassfrossa. Tar oss en lång varm dusch på sjömanshemmet i Sisimiut och går upp till byns Böffhus. Som enda gästerna för kvällen slår vi oss ovant ner vid ett uppdukat bord. Hela besättningen fastnar för Myskoxen på menyn. Serverad med en svartvinbärssås och någon slags friterad potatis. Vi skålar och fuktar våra strupar med det grönblänkande danska guldet. Vi hungriga seglare sitter som på nålar medans kocken från noll och ingenting fick fullt upp med grytor och pannor. Brödet tar slut och vattnet fylls på samt våra danska gröningar byts ut. Men när så köttet smälter i munnen och sötman i såsen bryter av de vilda vibbarna står tiden stilla.

Midnattssolen har ännu inte riktigt infunnit sig men kvällarna är otroligt långa och gudomliga. Väl ombord igen avrundar vi ännu en härlig dag med finsmakarens kaffe spetsat med vindpinade irländska droppar och krämigt täcke. God natt.

This entry was posted in Nordvästpassagen. Bookmark the permalink.

1 Response to Myskoxemiddag

 1. Jonas Göransson says:

  Hej.
  Jag var i Sisimiut sommaren 2011. helt oförglömligt .myskoxfilen var himmelsk ,jag längtar tillbaka . vore kul om man hade haft en båt och åkt över till grönland .

  Flugfisket efter röding är helt oslagbart i älvarna på västra grönland.
  när åker ni nästa gång ? får man åka med ?

  Jonas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *