Polcirkeldop

Neptuns utsände på besök ombord.

Vi följer kusten norr över utanför bränningar och skär.  Jörgen ropar val i sikte, och vi är med ens alla på däck. Utblåset tecknar sig mot den bergiga kusten och snart ser vi den vittecknade stjärtfenan från knölval. Den håller sig på avstånd och vi går vidare men ser fler till och från under dagen.

Ombord gör sig nu kapten redo för dop av våra två besättningsmän som inte ännu seglat över polcirkeln. Uppkallade på däck får de nu varsin ceremoniell dubbning till polcirkel farare av neptuns utsände.

Vad passar bättre än en klassisk isbjörnskaka a`la Lotta till eftermiddagskaffet så här strax norr om polcirkeln. Ingen storm idag heller men dock följer oss stormfågeln ständigt och jämt. Med full kontroll stryker den likt ett jas gripen över det spegelblanka havet.

This entry was posted in Nordvästpassagen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.